Forumindex Estradpoesi och Poetry Slam Sverige
Forum för information och diskussion
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Information om anmälan till SM 2009

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Forum
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
sorillRegistreringsdatum: 23 april 2007
Inlägg: 16
Ort: Linköping

InläggPostat: 2008-08-15 09:38:46    Rubrik: Information om anmälan till SM 2009 Svara med citat

Till slamorter och potentiella tävlande

Information om anmälan till de Öppna Svenska mästerskapen i poetryslam 2009


SM 2009 kommer att äga rum den 20--23 maj i Norrköping. SM kommer att arrangeras av Kaosföreningen scenpoesi, som bildades i somras, och även arrangerar Ordkrig 08 i höst.

Här är information till slamorter som vill arrangera SM-uttagningar samt till andra intresserade.


Grenar och regler

SM kommer som brukligt att ha en laggren och en individuell gren som löper samtidigt. Alla poeter i lag tävlar alltså samtidigt i den individuella grenen. Varje lag består av fyra poeter. Lagen tävlar i ett antal grundomgångar, så kallade bouts, där varje poet i laget gör varsin läsning. Dessutom ska varje lag tävla i ett teampiece-bout, där laget står på scen och framför en dikt tillsammans.

Senare kommer meddelas vilka sidogrenar som ska förekomma och hur det går till att amäla sig till dem. Sidogrenarna är lite mindre och vildare grenar, i samma anda som poetryslam, men med särskilda utmaningar och begränsningar.


Uttagningar och slamorter

En slamort är en plats, må det vara en landskap, en kommun, en stadsdel eller en byggnad, där det regelbundet arrangeras slamtävlingar. Varje slamort kan anmäla lag till SM.

I SM finns plats för maximalt 20 lag. Från och med nu och fram till 1 december, kommer intresseanmälningar från slamorter att tas upp. I första hand får orterna plats i SM i den ordning de amäler sig, men om fler än 16 lag anmäler intresse kommer de sista fyra platserna att fördelas för maximal geografisk spridning inom landet.

Från och med 1 december till 1 februari 2009 tas anmälningsavgifter upp från slamorterna. Summan är inte bestämd, men kommer vara jämförbar med föregående år. Enligt beslut från slammastermötet vid SM i Halmstad går 200 kr till hemsidan estradpoesi.com. När avgiften betalats är anmälan bindande och avgiften återbetalas inte.

En ort som anmäler ett lag åtar sig att arrangera uttagningstävlingar. Uttagningarna är naturligtvis poetryslam-tävlingar och öppna för alla, men tävlingsgången får bestämmas fritt av slamorten. Om en ort av någon anledning inte lyckas anordna uttagningarna kan betald anmälningsavgift omvandlas till fyra individuella anmälningar.


Individuella tävlande

Individuella tävlanden är välkomna att anmäla sig från och med den 1 februari, i första hand från platser som ligger långt ifrån närmaste slamort som arrangerar SM-uttagning. De invididuella tävlandenas antal kommer anpassas för att få lämpligt antal tävlande. Som mest blir det 16 individuella platser, och om 20 lag anmäler sig blir det inga individuella tävlande. De individuella tävlandena kommer att lottas tillsammans till lag som tävlar tillsammans. Anmälningsavgiften blir en fjärdedel av lagavgiften.

Sista anmälningsdatum för individuella tävlanden är 1 maj 2009.


Att anmäla sig

För att anmäla en slamorts intresse, skicka e-post till
martin @ dodsstjarnan . com

Slamorten behöver en kontaktperson, vars adress, telefonnummer och e-post skickas med. Det är till kontaktpersonen information från arrangörerna kommer att skickas, och arrangörerna kommer vända sig.

Skicka gärna med information om slamorten och om uttagningarna, som kan publiceras på kommande hemsida och i eventuella trycksaker.


Till sist

Låt oss hoppas på en spännande slamhöst med hårda uttagningstävlingar, spirande nya slamorter och massor av fantastiska dikter -- så ses vi i Norrköping i vår!


Med vänliga hälsningar
Kaosföreningen scenpoesiSe http://www.estradpoesi.com/iopp/norrkoping09.html
_________________
martin johnsson

Ordkrig 08: poetryslam improesi teampiece
http://ordkrig.com
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Forum Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.04 sekunder att ladda.