Forumindex Estradpoesi och Poetry Slam Sverige
Forum för information och diskussion
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Presentation av regler SM 2009 i Norrköping

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Forum
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
sorillRegistreringsdatum: 23 april 2007
Inlägg: 16
Ort: Linköping

InläggPostat: 2008-11-23 23:37:56    Rubrik: Presentation av regler SM 2009 i Norrköping Svara med citat

http://kaospoesi.se/sm2009

Presentation av reglerna till SM 2009 i Norrköping

Det här dokumentet innehåller mer information om vilka grenar som kommer förekomma vid Svenska mästerskapen i Norrköping 2009, samt en genomgång av reglerna.

Samtidigt publiceras en regelbok för SM 2009, som i detalj beskriver hur tävlingarna kommer att gå till. Regelboken innehåller en del förändringar gentemot hur det gått till tidigare år, och därför är det viktigt att alla slamorter sprider informationen om reglerna till de tävlande poeterna.

Här presenteras de viktigaste dragen i reglerna, inklusive motiveringar och förklaringar av nymodigheter. Läs, fundera och gör upp era planer inför Svenska mästerskapet!

Alla frågor och kommentarer från slamorter, poeter och andra intresserade tas tacksamt emot på e-postadressen

martin @ dodsstjarnan . com
Vi ses och hörs!

Kaosföreningen scenpoesi


Grenarna

Poetryslam

SM i poetryslam i Norrköping 2009 kommer att vara en lagtävling och en individuell tävling i poetry som löper samtidigt. Alla poeter i lag tävlar alltså samtidigt i den individuella grenen. Varje lag består av fyra poeter. Lagen tävlar i ett antal grundomgångar, så kallade bouts, där varje poet i laget gör varsin läsning. Dessutom ska varje lag tävla i ett teampiece-bout, där laget står på scen och framför en dikt tillsammans. Maximalt deltar 20 lag.

Efter de gemensamma grundomgångarna har varje gren en egen final.

I lagfinalen tävlar de fyra bäst rankade lagen i tre omgångar, som de fritt får disponera med individuella framföranden eller teampieces. Det viktigaste i lagfinalen är hur lagen tävlar som lag, det vill säga en odelbar konstnärlig helhet. Laget med högst sammanlag finalpoäng vinner.

I den individuella finalen tävlar de åtta bäst rankade enskilda poeterna. Finalen består av tre omgångar. Fem går vidare till den andra omgången, och finalen avgörs av en duell mellan de två poeterna som placerat sig bäst i den andra finalomgånen.

Improesi

Improesi är en tävling i improviserad poesi. Poeten får inte använda färdiga texter. Tävlingen körs med hjälp av dator och projektor. Fyra ord lottas ut och visas för poeten efter hand. Poeten ska använda alla de orden i den ordning de kommer.

Improesi har varit med som sidogren sedan SM i Göteborg 2005 eller SM i Avesta 2004, beroende på hur man räknar, men har fungerat på lite olika sätt. I SM 2009 kommer nästan samma modell användas som vid SM i Halmstad 2008 och vid Ordkrig 07.

En webbläsarbaserad improesiapplikation har utarbetats, och den publiceras här för vem som helst att använda, till exempel vid lokala uttagningar.

I improesi tävlar maximalt 10 poeter i två grundomgångar. De fyra bäst rankade går till en finalomgång, och tävlingen avgörs sedan med en duell mellan de två bästa improviserande poeterna.


Ljudpoesi

Ljudpoesi är en tävling i poesi där bara ordens ljudkvaliteter och poetens rörelse och mimik spelar roll. Poeten får inte använda några ord på ett för publiken begripligt språk.

Maximalt åtta ljudpoeter tävlar i två omgångar och tävlingen avgörs med en finalduell mellan de två bäst rankade.


Triathlon

Ett triathlonlag består av tre personer en poet, en dansare och en musiker som tillsammans framför ett poem. Rollerna kan växla inom laget mellan framträdanden. Poetens text är grunden i framförandet. Alla tre delarna bildar en helhet där ingen av delarna kan avskiljas utan att innehållet förändras.

Åtta triathlonlag kan delta. Triathlon körs som en tävling i tre omgångar, där tre lag slås ut för varje omgång, så att tävlingen avgörs med en finalduell.


Regler

Ingen upprepning

Under SM 2009 kommer inga dikter få upprepas inom samma gren.

Lagfinalen och den individuella finalen betraktas som olika grenar, medan grundomgångarna anses tillhöra både laggrenen och den individuella grenen. För att vinna den individuella grenen behöver en poet minst sex dikter.

Nytt system för individuell ranking

Vid flera slammastermöten har det höjts röster om ett system där poeter i samma lag inte behöver konkurrera med varandra som individuella tävlanden vid samma bout. Vid SM 2009 i Norrköping löses problemet genom att ett nytt sätt att räkna individuell ranking. Den individuella rankingen för varje poet räknas som om dennes lagkamrater inte fanns. På så sätt tävlar poeter inom samma lag inte direkt mot varandra förrän i eventuell final.


Anmälan

Slamorter

En slamort är en plats där tävlingar poetryslam anordnas regelbundet. Alla slamorter kan anmäla lag till Svenska mästerskapen. Information om det finns här.

Anmälningsavgiften för ett lag är 1200 kr, varav 200 kr går till driften av estradpoesi.com, den svenska poetryslamrörelsens hemsida. Tills vidare går det att anmäla intresse.

Individuell anmälan till sidogrenar

Efter den 1 februari kommer individuella anmälningar tas upp till både poetryslam och sidogrenar.

Lokala uttagningar till sidogrenar

Det är möjligt för en slamort att anmäla en person till improesi och en person till ljudpoesi, förutsatt att dessa platser tillsätts genom en lokal uttagning. Anmälningavgiften kommer bli densamma som för individuella anmälningar, men slamorten får gå före och kan anmäla till sidogrenarna redan innan 1 februari.
_________________
martin johnsson

Ordkrig 08: poetryslam improesi teampiece
http://ordkrig.com
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida
...
Gäst

InläggPostat: 2009-03-05 22:28:50    Rubrik: Svara med citat

Så går det till i Norrköping...

http://search.twitter.com/search?q=%23kaospoesi
Till överst på sidan
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Forum Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.05 sekunder att ladda.